ORIGINAL            ORIGINAL            ORIGINAL                  ORIGINAL     

Rissmonitor EU Monitor Trhlin EU Crackmonitor EU Temoins de Fissure EU

TT1neu 001.JPG         image016.jpg          image047.png          image002.jpg

tcl-i ● RISSMONITOR© Tpus: TT 1 Standard s TT 1 Plus

TT1neu 001.JPG

tcl-i ● RISSMONITOR© Tpus: TT 1 Standard

Hőtgulsi tnyező: 7 x 10-5 

Az egy skban lejtszd alakvltozsok szlelsre szolgl. A tcl-i ● RISSMONITOR© TT 1 Standard jelű kszlk kt egymst tfedő, egymshoz kpest szabadon elmozg rszelemből ll, ahol az als egy beosztsos mrősklval rendelkezik, mg a felső egy szlkereszttel. A tcl-i ● RISSMONITOR© TT 1 Standard jelű vltozata a gyri kiszlltsnl a nulla-helyzetben rgztsre kerlt. Ahhoz, hogy műkdsbe lpjen, okvetlenl szksges a felszerels utn a peckek eltvoltsa. Miutn a veleszlltott ktkomponenses ragasztval a kszlket gy felerőstettk az pletelemre, hogy az a repedst thidalja, annak mindegyik fele teljesen egytt fog mozogni a maga pletelemvel s gy a kszlk a szlkeresztnek a mrősklhoz kpest lejtszdott elmozdulsval mutatja az elmozgsok mrtkt. Ily mdon teht kzvetlenl le lehet olvasni a fggőleges, a vzszintes s az elfordulsi elmozgsokat. A mrőskla kalibrlt vonalki 0,2 mm-es osztsnak felelnek meg, mg a szlkereszt osztsa 0,3 mm. gy a leolvassi pontossg 0,2 mm. Ha viszont a tcl-i ● OPTOMETRICS knlatbl ignybe vesszk a mrcs nagytt, gy a leolvassi pontossg <0,1 mm-re javthat. A leolvassi eredmnyeket (azaz a szlkereszt helyzett a mrősklhoz kpest) a veleszlltott jegyzőknyvező ven kell rgzteni vagy fnykpező gppel lehet felvenni, gy lehet dokumentlni az pletrsz alakvltozsnak előrehaladst. A leolvassi gyakorisg a szakrtő elhatrozstl fgg, s azt hozz kell igaztani az alakvltozst okoz krlmnyekhez. Amennyiben a kzelben clpvers vagy fldkitermels folyik, illetve ha a talajvzszint lesllyesztse folyik, gy szksg lehet a naponta tbbszri leolvassra is.

A felerősts s a nullahelyzet-rgzts eltvoltsa utn a tcl-i ● RISSMONITOR© a

TTMove 007.JPG

vzszintes,

TTMove 008.JPG

a fggőleges s a

TTMove 009.JPG

forgsirny

TTMove 010.JPG

elmozgsokat minden lehetsges kombinciban mri.

 

Wiesau-27

tcl-i ● RISSMONITOR© Tpus: TT 1 Plus

Hőtgulsi tnyező: 7 x 10-5

Ennek felerőstse s műkdse megegyezik a tcl-i ● RISSMONITOR© Tipus TT 1 Standard kszlkvel, ugyanakkor ennek a mrsi tartomnya 25 mm s ezt a nulla-helyzetben gyrilag 4 pecek rgzti. Az alaki vltozs eredőjnek mrtkt kt mrőpecek s egy digitlis finommrce teszi lehetőv, spedig 0,01 mm felbontssal. A felerősts utn okvetlenl el kell tvoltani a kpen jl lthat, a mrőskla ngy sarkn tallhat műanyag peckeket.

tcl-i RISSMONITOR© TIPUS TT 2 SAROK

image016

tcl-i RISSMONITOR© TIPUS TT 2 Sarok

Hőtgulsi tnyező: 7 x 10-5 

Ezzel a kszlkkel az egymssal szget bezr pletelemek alakvltozsa rgzthető. Az alapelemeit a tcl-i ● RISSMONITOR© TIPUS TT 1 Standard jelű kszlk szolgltatja, amit kiegszt a tcl-i ● RISSMONITOR© ADAPTER. A tcl-i RISSMONITOR© TIPUS TT 2 Sarok jelű kszlk prban, egymssal szemben kerl elhelyezsre. Az egyik monitor-kszlknl kerl felcsavarozsra az adapter, spedig annak a mrősklval elltott felre, mg a msik kszlknl az adapter a szlkeresztes flre kerl. Az adapter fokozatmentesen bellthat 67   s 247   kztt, miltal a hozzigazods az pletalakzat adottsgaihoz minden nehzsg nlkl lehetsges.

ttpics%20124

tcl-i ● RISSMONITOR© ADAPTER

Hőtgulsi tnyező: 7 x 10-5 

Atcl-i ● RISSMONITOR© ADAPTER a rgztshez szksges elemekkel egytt kompletten kerl leszlltsra. A kszlk lehetőv teszi a mrst sarkos helyzetekben is (pletszegleteknl, padllemez illetve fdm s felmenő falazat/pletelem tallkozsnl), csakgy mint olyan helyzetekben, amikor nagyobb felleti egyenetlensgeket kell kiegyenlteni, pl. trtkő vagy mezei kő falazatok esetben. A tcl-i ● RISSMONITOR© ADAPTER rszegysget egy tcl-i ● RISSMONITOR© TIPUS TT 1 Standard vagy egy tcl-i ● RISSMONITOR© TIPUS TT 1 Plus kszlkre lehet felcsavarozni, mikoris azt kb. 67   s 247   kztt lehet fokozatmentesen beigaztani/belltani.

tcl-i ● RISSMONITOR© TIPUS TT 3 padllemez/fdm

tcl-i ● RISSMONITOR© TIPUS TT 3 padllemez/fdm jelű kszlk

Hőtgulsi tnyező: 7 x 10-5

Ezzel lehet megllaptani, hogy emelkedik-e/sllyed-e a padllemez vagy a fdm a felmenő szerkezeti elemekhez kpest. A kszlk a tcl-i ● RISSMONITOR© TYP TT 1 Standard s egy olyan tcl-i ● RISSMONITOR© ADAPTER kombincija, melyet kt csavarral lehet az alapkszlkre felerősteni. 

tcl – i RISSMONITOR© TIPUS TT 4 falazat-eltols

TT4New2

TT4New1

A tcl – i RISSMONITOR© TIPUS TT 4 jelű kszlk az albbi mrsi tartomnyokhoz alkalmas: lpcsős ugrs a falazatban: -5 s + 110 mm kztt; repeds-szlessg: -10 s +50 mm kztt.

tt4compstool

A tcl – i RISSMONITOR© TIPUS TT 4 jelű kszlk hrom rszből ll:

Mrőzsmoly: ezt a visszaugr pletelemen kell kb. 5 mm-nyire a repeds mellett elhelyezni, spedig gy, hogy a hossz lyukak a repedsre merőlegesen lljanak.

tt4compplate

Mrőlemez: ezt az előreugr pletelemen kell gy elhelyezni, hogy a hts le kb. 40 mm-nyire legyen a mrőzsmoly hozznző ltől, valamint gy, hogy a mrőlemez a mrőzsmolyon kzpen s merőlegesen tllgjon.

tt4complin

Vonalz: ezt a mutatlvel -5” keresztl kell vezetni a mrőlemez rsn gy, hogy az a mrőzsmoly vezetőlei kztt a kimart rszvel a kzpen tallhat kidomborodsra teljes felletvel rljn. Ilyenkor a mrőlemez a vrssznű skljn mutatja az elugrs mrtkt, mg a vonalz vrs kzpvonala a fekete sklhoz kpest mutatja a repeds szlessgben bellott vltozst.

A vonalzt a leolvass utn ki kell venni a mrőlemezből s azt a  tovbbi leolvassokhoz egy biztonsgos helyen kell őrizni.

image049

A mrőlemez klső le s a mrőzsmoly klső le kztti tvolsg megmrsvel meg lehet llaptani a repedsek szlei kztt lejtszd (Z-tengelymenti) prhuzamos elmozgsokat is.

.

[HOME] [ENGLISH] [DEUTSCH] [CESTINA] [MAGYAR] [Repedes Monitor] [POLSKI] [SLOVENCINA] [TURKCE] [FAKE CRACKMONITOR] [NACHAHMUNGEN RISSMONITOR] [IMPRESSUM]